Zaloguj Zarejestruj

Hasło *
Powtórz hasło *
Powtórz email *

Rok 2014 zapisze się dla Wood Lark Group jako bardzo udany. Spółka uczestniczyła bowiem w transakcjach najmu o łącznej powierzchni ponad 20 000 mkw., z czego niespełna 5 000 mkw. to powierzchnie handlowe.

Miło nam, że jako agenta reprezentującego najemcę często wybierają nas inwestorzy związani z branżą gastronomiczną. W minionym roku mieliśmy przyjemność wprowadzić do warszawskiego życia restaurację serwującą specjały kuchni australijskiej. Będzie to pierwszy taki punkt w Polsce.” – komentuje Marcin Waś z Zarządu spółki i dodaje: „Inną marką, która za naszym pośrednictwem zadebiutuje w Polsce jest francuska sieć Paul, specjalizująca się w wyrobach piekarniczo-cukierniczych. Swoją flagową restaurację otworzy na parterze budynku Warsaw Financial Center.”

Do innych sukcesów firmy należy zaliczyć także doradztwo w wynajmie lokalu dla nowej restauracji Między Ustami przy ulicy Mokotowskiej i drink baru przy ulicy Poznańskiej. „Ciekawym wyzwaniem było doradztwo w wyborze nowego miejsca dla sieci My Fitness. Nasz klient poszukiwał nietuzinkowej powierzchni i takie wymagania spełnił budynek Reprograf na Woli zaprojektowany przez prof. Stefana Kuryłowicza, gdzie 2000 mkw. powierzchni magazynowej zostanie zaaranżowanych w nowoczesny klub fitness.” – mówi Monika Krzemińska, członek Zarządu Wood Lark Group.

Z kolei na rynku nieruchomości biurowych znaczącym sukcesem dla firmy była pełna komercjalizacja budynku zlokalizowanego przy ul. Belwederskiej 9A przy Trakcie Królewskim na Mokotowie. Wood Lark Group pełnił rolę wyłącznego reprezentanta właściciela przy wynajmie wspomnianej nieruchomości ponadto firma może pochwalić się kilkoma innymi obiektami, których komercjalizację przeprowadza na zasadach wyłączności. Są to: Twarda 2 w kompleksie Cosmopolitan (http://www.twarda2.pl/) zlokalizowana centrum Warszawy, znana Babka Tower, Reprograf na Woli oraz kameralne budynki – Finlandzka 10 (http://finlandzka10.pl/) i Miła 2.

Wood Lark Group miał także swój udział w wynajmie takich nieruchomości jak reprezentacyjne i prestiżowe Ufficio Primo, Liberty Corner, Zaułek Piękna czy nowoczesne Spectrum Tower i Skylight w ścisłym centrum stolicy jak i charakterystyczne Horizon Plaza czy Nefryt w biznesowej części Mokotowa.

Z usług spółki w 2014 roku w zakresie doradztwa i pośrednictwa skorzystały podmioty o zróżnicowanym profilu działalności. I tak Wood Lark Group miał przyjemność doradzać znanej marce A.Blikle w wyborze nowej siedziby, cenionym architektom z AEDAS (część ogólnoświatowej grupy AHR Architects), agencji reklamowej Brasil Warsaw czy Nowemu Teatrowi Krzysztofa Warlikowskiego. Firmie ufają także podmioty z branży finansowej np. PWC i PWA, które za pośrednictwem Wood Lark Group wynajęły reprezentacyjne biuro w centrum Warszawy tudzież WWF (World Wide Found for Nature) – znana ogólnoświatowa pozarządowa fundacja działająca na rzecz ochrony przyrody, mająca obecnie siedzibę na stołecznym Górnym Mokotowie.

Na szczególną uwagę zasługują klienci, którzy po raz kolejny skorzystali z doświadczenia i wiedzy naszej spółki – mówi Paweł Kucharski z Zarządu Wood Lark Group – a świadczy to o wysokiej jakości świadczonych usług oraz indywidualnym podejściu do każdego klienta.” Mowa m.in. o partnerach w kancelarii GWW (dawniej Grynhoff Woźny Wspólnicy), którzy renegocjowali umowę najmu na 1000 mkw. w budynku przy ulicy Pięknej 18, Westwing Home&Living, który wprowadził się do nowoczesnego Spectrum Tower zajmując ponad 1000 mkw. oraz firmie Vileda – jednym z wiodących podmiotów na rynku sprzętu i akcesoriów porządkowych, która przeprowadziła się do IO-1 na Mokotowie.